Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Vragenoverdiabetes.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Vragenoverdiabetes.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Joycie

Geschreven op: Dinsdag 19 Augustus 2014 om 11:53
Ongepast of beledigend?

Beste Lotgenoten
Ik ban Joyce en ik ben 29 jaar. Ik heb Diabetes type 2. Ik ben sinds kort overgestapt op insuline spuiten. Omdat ik een kinderwens heb. Dat doe ik nu 3 maanden maar ik blijft last houden van hypo''s en hypers. Om het netjes uit te drukken, ik word er gestoord van.
Ik overweeg om over te stappen op een insuline pomp. Ik weet helemaal niks over insuline pompen en hoe het is om daarmee te leven. Kan iemand me vertellen hoe het is om elke dag met een pomp te leven? En hoe dat je leven beÔnvloedt? En wat voor ingreep daarbij hoort om zo''n een pomp aan je lijf te bevestigen?
Ik vind het namelijk maar een eng idee. In het ziekenhuis krijg ik tot nu toe geen tot slechte begeleiding met me Diabetes 2.
Als ik met iemand in contact kan komen die mij verder kan helpen graag.
Dank jullie wel
Joyce 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Mathieu op Woensdag 24 September 2014 om 17:07 Ongepaste reactie?

Zelf heb ik diabetes 1 en heb een pompje, het is een duur apparaat waarvoor je toestemming moet krijgen van je internist. Als je het tijdelijk nodig hebt is de kans klein dat je die zult krijgen. Goed koolhydraten leren tellen om hypo''s zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijkste. Met een pommpje moet je opnieuw ingesteld worden. Het pompje plak je op de buik Of bovenarm, er zit insuline in en met de afstandsbediening geef je jezelf steeds insuline als je koolhydraten gaat eten. Als je het zelf goed onder controle hebt geeft het een stabielere suikerspiegel en zul je je ook minde ''gestoord'' voelen, maar hypers en hypo''s voorkomen zal nooit helemaal lukken, Er bestaan filmpjes op internet die een goede uitleg geven hoe zo''n pompje werkt. Sterkte ermee!


Geschreven door: Elisabeth op Woensdag 3 Oktober 2018 om 14:00 Ongepaste reactie?

Beste Joycie,

voor mijn studie maak ik een verslag over diabetes type 2.
ik las in u bericht dat u dat heeft. zou ik u misschien mogen interviewen?

met vriendelijke groetjes,
elisabeth


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Vragenoverdiabetes.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)